top of page

Hoe ga ik uitdagingen aan in plaats van uit de weg?

Mijn spiegelbeeld staart mij kritisch aan, zo ken ik mezelf niet. Ik wil mezelf weer terug.Ik herken mezelf niet meer

Het beeld bevestigt wat ik al langere tijd voel. Wie is deze vrouw? Vermoeid, hangende schouders en iets te veel muffin top over mijn broekrand. Het is lastig om niet over mijzelf te oordelen. Normaalgesproken is Januari de maand waarin we massaal starten met nieuwe voornemens. Meestal vallen we binnen 2 weken terug in het oude bekende patroon.


De kracht van Tony Robbins

Bij Tony Robbins heb ik geleerd dat als je altijd blijft doen wat je deed, je altijd krijgt wat je kreeg. Dus als je werkelijk iets wil veranderen, hoef je niet te wachten tot Januari maar kun je nu al in actie komen. Ik besluit te starten met de ‘10 days challenge’. Tien dagen lang me houden aan een strak plan van goed eten, sporten, en mindfull bezig zijn.


Wat is mijn doel?

Het doel is mezelf weer lekkerder en krachtiger in mijn vel te voelen. Ik wil meer focus hebben, meer energie en goed voor mezelf zorgen. De komende dagen betekent dat: veel sporten, veel water drinken, mediteren, gezond eten en afkicken van suiker.


Hoe begon ik aan de challenge?

Dag één start ik vol goede moed. Eerst ademhalingsoefeningen, even rustig zitten om te mediteren, dan springen op mijn trampoline en afsluiten met een tien minuten ‘Abs’ workout. Get ready and go! Het voelt fijn om zo mijn dag te starten. Ik voel me gelijk fitter en meer alert, dat is al winst. In de loop van de dag krijg ik knaagbehoefte, het suikermonster laat van zich horen.


Ik drink een glas water. ‘s Middags eet ik een salade en een soepje. Het valt me op dat ik dit keer geen ‘after lunch dip’ heb. ‘s Avonds heb ik zin in chocola, maar dat wordt hem nu dus even niet. Het helpt dat ik nu veel bewuster omga met wat ik eet en hoe ik beweeg.


Wat was mijn oude patroon?

Mijn oude manier van omgaan met vermoeidheid en emoties was vaak snoepen, niet goed eten en te laat gaan slapen. Terwijl ik ook wel weet dat ik me daar niet beter door ga voelen. Het werkt beter om even stil te staan, mijn gevoel van onbehagen en dan te voelen waar ik echt behoefte aan heb. bijvoorbeeld; stilte, even rust, frisse lucht, een arm om me heen of zoiets.


Werd het makkelijker vol te houden?

Hoe verder ik in de challenge ben, hoe makkelijker het gaat. Soms moet ik een uur eerder opstaan om toch mijn ochtendritueel te kunnen doen, maar het bevalt me goed. Ik merk dat ik minder vermoeid ben, met fitter voel, minder snaai behoefte heb en al wat strakker in mijn vel kom te zitten. Ik heb veel meer focus en ben helderder in mijn hoofd.


Wat neem ik mee uit deze challenge?

Het lijkt me goed om dit langer dan tien dagen vol te houden. Hoewel ik merk dat het eigenlijk niet meer voelt als volhouden, het is meer een innerlijke keuze om goed voor mezelf te zorgen. In de spiegel zie ik de vooruitgang. Ik begin mijzelf weer te herkennen. Hey leuke vitale vrouw! Zo wil ik wel oud worden met jou.


Wil jij het ook eens uitproberen of de 10 dagen challenge wat voor jou is? Je hoeft niet te wachten tot Januari, je kunt morgen al beginnen. Klik de onderstaande link en ga het maar ervaren. Veel succes! Laat me weten hoe het je vergaat.32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Wil je graag op de hoogte blijven?
Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter, en ontvang onze blog updates.

Hartelijk dank voor je aanmelding!

bottom of page