top of page

Waarom ben ik dit werk gaan doen?Waarom ben ik dit werk gaan doen?

Laatst vroeg iemand mij: "hoe is het zo gekomen dat je dit werk bent gaan doen?"

Ik was een meisje dat vroeger haar hele bed had vol liggen met knuffels, die ziek waren en behandeld moesten worden. Liefdevol werden ze verbonden met verband, kregen een pleister en werden ze getroost.


Na een goede verzorging en opbeurende gesprekken werden alle knuffels beter en zagen ze er weer fris en gezond uit. Het helpen zat er al vroeg in. Dat meisje is opgegroeid, en heeft al 19 jaar een succesvolle praktijk.


Hoe ontstond Back to Basics?

Toen ik 19 jaar geleden startte en de naam Back to Basics bedacht, had ik geen idee hoe deze naam elke keer weer blijkt te kloppen. Voor mij gaat dat over; terug naar je kern, wat speelt er nou echt, wie ben jij, waar sta je voor en van waaruit doe je de dingen die je doet?


Ik ben heel dankbaar dat ik door al mijn opleidingen en werken met cliënten een hoop geleerd heb de afgelopen jaren. Een aantal belangrijke thema’s komen elke keer weer terug. Ik heb ze mijn basics genoemd.

De 7 Basics van Ingrid (Back to Basics)

1. De basis/ mijn innerlijke waarheid is heel belangrijk bij alles wat ik doe en wie ik ben. Bij elke situatie heb ik de mogelijkheid om dit te toetsen of het is wat ik wil en of het in lijn is met mijn innerlijke waarheid. Dit helpt mij mijn leven en relaties vorm te geven op een manier die bij mij past.


2. De veiligheid en erkenning die je zoekt, zit in jezelf. Vroeger vond ik het heel belangrijk wat anderen mensen ervan vonden, ik kon heel hard werken om te horen hoe goed ik iets had gedaan. Nu hoeft dat niet meer zo, het is leuk om een compliment te krijgen, maar ik ben er niet meer bewust naar op zoek of afhankelijk van.


3. “Een rivier kun je niet duwen." Sommige processen kun je niet versnellen, alles heeft zijn eigen tijd. Ik was nogal een control freak en wilde alles regelen op mijn manier en binnen mijn tijd. Het vertrouwen om dat te kunnen loslaten geeft veel meer ontspanning.


4. We kunnen ongemerkt ‘verslaafd’ raken aan het stressgevoel, omdat het een soort urgentiegevoel heeft. Het kost veel energie om dat 'stressen' vol te houden, eigenlijk roep je: "ik moet rustiger aan doen" maar aan de andere kant roept de klus.


Ik ben aardig tegen mijn grenzen aangelopen en heb moeten leren grenzen te stellen en meer tijd voor mezelf te nemen. Tussendoor bewust ademhalen helpt ook goed, dat geeft r u i m t e, letterlijk.


5. Er is altijd een keuze, er zijn meerdere mogelijkheden. Als we in stresssituaties zitten, of geen overzicht meer hebben is het goed om even stil te staan, ...................... en meerdere opties te overwegen. Er is meer dan scenario A of B, we hebben een heel alfabet om uit te kiezen.


6. Een dankbaar hart is goud waard. Elke dag drie dingen noemen waar je dankbaar voor bent veranderd je leven. Door te focussen op wat je hebt en minder op wat je mist, voel je je vaker tevreden en blij. Als je de dag start met een glimlach heb je een ander begin van je dag wat de hele dag doorwerkt.


7. Uiteindelijk komt alles wel weer goed, ook al is het niet altijd de uitkomst die ik verwacht of gehoopt had, vaak is het een oplossing waar je zelf niet aan had gedacht of een bijzonder leerproces wat je niet had willen missen.


Door de afgelopen tijd, die werkelijk alles heeft veranderd, is het nog meer van belang om je hoofd en hart op een lijn te krijgen. Niet alleen doelen stellen en uitvoeren maar ook jezelf afvragen wat wil ik nou werkelijk en wat draagt bij aan mijn geluk.


De nieuwe tijd vraagt om meer vanuit je hart/ intuïtie te gaan leven en om het mannelijk en vrouwelijke element in jezelf in balans te brengen. Zowel daadkracht en actie maar ook visie en verbinding maken zijn nodig om je eigen balans weer te vinden. Te herijken als het ware. Klaar voor de toekomst.


De bovenstaande 7 basics gebruik ik onder andere als uitgangspunt in mijn werk met cliënten. Ik kijk ernaar uit om nog vele jaren door te gaan met dit mooie, dankbare werk en te blijven leren. Tot een volgende ontmoeting!
82 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Wil je graag op de hoogte blijven?
Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter, en ontvang onze blog updates.

Hartelijk dank voor je aanmelding!

bottom of page